Ayour

Cosmetica, Lifestyle

Arganolie is een van de rijkste natuurlijke oliën, het bevat tweemaal zoveel vitamine E als olijfolie, en is rijk aan anti oxidanten. Door haar unieke samenstelling heeft arganolie een herstellende werking op de huid. Veel van onze klanten hebben huidproblemen zoals eczeem, droge huid, acne of striae.

Maar arganolie kan ook gebruikt worden voor het natuurlijk herstel van de huid. De arganolie die wij verkopen is 100% arganolie zonder toevoegingen of andere (goedkopere) olie. U herkent direct de kwaliteit.

Verder verkopen wij ook cosmeticaproducten op basis van arganolie, en culinaire arganolie. De culinaire wordt gemaakt van geroosterde argannoten. Deze olie is door haar unieke samenstelling zeer geschikt als onderdeel van een gezond voedingspatroon, en heeft zeer bijzondere nootachtige smaak waardoor het een prima smaakmaker is in salades.

De arganboom groeit in Marokko, hier is het een bron van inkomsten voor de lokale vrouwen, zij werken samen in coöperaties waar zij de noten verzamelen en verwerken. Wij vinden het belangrijk deze vrouwen een eerlijk salaris te bieden voor hun werk. Door de arganproductie hebben zij een mogelijkheid een eigen inkomen te verwerven waarmee zij bijvoorbeeld sparen voor een opleiding voor hun kinderen, een eigen huis of gewoon wat extra’s voor zichzelf.