Chewy and The Locals

Muziek

Chewy and The Locals staat voor: “muziek van toen door de jeugd van nu.” Golden oldies van o.a. The Stones, Beatles, Creedence and many more zorgen ervoor dat jullie de dansvloer betreden en niet meer willen verlaten. Good ol’ time!

Biografie

Nadat voormalig Knäckebröd zijn doorstart beleefde op Baxfactor 2011 en Baxfactor 2012, de gerenommeerde talentenjacht van Baexem, ontstond er een liefde voor het podium en het entertainen van de mensen die zich voor het podium bevonden. In de repetitieruimte in Baexem, waar ‘the magic happens’, kwamen 8 vrienden samen om te kijken wat er nog meer uit te halen viel.

De repetities werden vaste prik op zondagavond en al snel werden hits van toen gecoverd. Het bleek dat iedereen eenzelfde liefde had voor nummers die in de jaren 60 of 70 waren gemaakt. Naar hun mening de beste muziek ooit! De nummers werden als eerste uitgevoerd op het Snorpop evenement in Café De Oude Smidse, waar de band hun intrede maakte als headliner!

Met een variërend setlist – gevuld met covers van onder andere CCR, Bruce Springsteen, Van Morisson en Mumford & Sons maar ook eigen nummers – stonden de mannen van Chewy and The Locals voor het eerst als band op een podium. Met een publiek van 350 man werden ze in het diepe gegooid, maar dat was geen enkel probleem.

Na het evenement kwam de interesse pas echt. De naam Knäckebröd werd al snel niet meer serieus genomen en de bandleden gingen op zoek naar een passende naam. Na soulsearching en een lange brainstormsessie werd uiteindelijk gekozen voor Chewy and The Locals.

Huiskamerconcerten, besloten feesten, georganiseerde muziekevenementen, biercantussen, tentfeesten, niets is te gek voor Chewy and The Locals. Ze weten elk publiek en elke locatie te entertainen en ze zijn pas net bezig.

Sixties – Seventies Rock (‘n Roll), Woodstock, Blues, Folk, Folkrock